miércoles, 2 de septiembre de 2015

Dobbelt Statsborgerskab

Nu tillader vi endelig dobbelt statsborgerskab

Det bliver nu muligt at få statsborgerskab i Danmark uden at være tvunget til at opgive statsborgerskabet i sit hjemland. Ligeledes kan danske i udlandet blive statsborgere dér uden at opgive deres danske indfødsret. Der er dog stadig folk, som kan komme i klemme.


Dagen i dag er en glædens dag, som mange har ventet på; dagen, hvor dobbelt statsborgerskab bliver tilladt i Danmark. Nu er den her.
Danske indvandrere kan få dansk statsborgerskab uden at skulle opgive det statsborgerskab, de allerede har. Og danske udvandrere kan få statsborgerskab i deres nye land uden at skulle opgive deres danske statsborgerskab.
En gruppe har dog oplevet skår i glæden: danske familier med børn, der er født og opvokset i udlandet, og som har mistet deres danske statsborgerskab, da de fyldte 22 år. De er ikke omfattet af den reform, der nu gennemføres. Mere derom senere.
Statsborgerskab har stor betydning. Det finder man især ud af, når man mister det eller risikerer at miste det. Derfor har mange indvandrere med langvarige ophold i Danmark ikke ansøgt om dansk statsborgerskab, for de har ikke, som krævet, villet opgive det statsborgerskab, de er født og opvokset med. Statsborgerskab opleves som en del af ens identitet. En del af, hvem man er. Og så er der selvfølgelig også knyttet nogle særlige rettigheder til et statsborgerskab, som det kan være tungt at miste.
Også mange udlandsdanskere har gjort sig disse overvejelser. De har heller ikke ønsket at skifte statsborgerskab, selv om de måske har boet en menneskealder i et andet land. Det gælder, selv om der er en masse fordele ved at være statsborger i det land, hvor man bor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario